torsdag 4 juni 2015

Stolen goodie...

Nu skiter vi i konvenansen, nu postar jag ett inlägg som är e R.E.N kopia på någon annans. Rakt av, bare!

Lime- och Jordgubbscheesecake 
Glutenfri Low Carb

Portioner: 8

Botten

3,5 dl mandelmjöl
60 gram smör
1 msk psylliumfröskal
valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 msk socker
1 krm salt
2 äggulor
2 msk grädde
1 tsk vaniljessens eller vaniljpulver

Fyllningen

5 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
valfri sötning motsvarande sötman från 1,5 dl socker
1 tsk eko vaniljextrakt
100 g jordgubbar
1 lime, saften

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.
I en matberedare med knivar, blanda mandelmjöl med smör och lägg sedan i övriga ingredienser och kör tills du fått en deg. Tryck ut i botten på en smord pajform, gärna en med löstagbar botten.
Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt sedan svalna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Dela äggen. Vispa gulorna pösigt med sötningen och vaniljextrakt. Tillsätt philadelphiaost och crème fraiche och vispa ytterligare lite till. Värm jordgubbarna och mixa dem släta. Rör ner limesaften. Stäng av plattan, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt jordgubbspurén svalna något.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Rör ner jordgubbspurén försiktigt, det ska inte blandas ordentligt utan rör lite så det blir lite marmorerat. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen i ca 6 timmar. Ta försiktigt loss formen vid servering och toppa med jordgubbar vid servering.

(Av åse falkman fredrikson -  http://56kilo.se/lime-och-halloncheesecake-glutenfri-low-carb/ )

Inga kommentarer: